Thursday, November 12, 2009

after mentari closed

boleh ker tajuknya gitu? hehehe..aku pun x tau nak story ape..cuma keadaan aku yg tunggang terbalik sket...yelah since company aku dah tutup, aku kena stay lah jugak utk settle ap & ar. wah...lama dah aku x buat cek, kena follow-up payment, kena key-in..yelah kite ade assistant, so benda2 remeh temeh nie semua dia lah yg buat. saper lagi budak nama juliana tu lah. so skrg makin bertimbun lah keje aku, dahlah ngan auditnya lagi. aku tutup mata dah bab audit tu, mudah2 xder lah salah byk. so belum lagi kejer yg aku tinggal 2 bln masa aku maternity dulu. x terkejar aku, maner satu nak dibuatnye. bila dtg opis pulak, kwn2 baik kiter dah xde. sunyi jer rasanya. nasib baik laa jue ade wat temporary tp incharge cs. xde dah kena mengena ngan aku. so totally akaun aku sorang jer. so, berbalik kpd mentari yg dah tutup tuu, so planning aku kalau ade offer bagus mmg aku cabut. tp tmpt baru tuu bolehker "seselesa" aku di mentari? tuu yg aku pikirkan....coz aku nak time in, time off boleh dirunding lg. pulak aku kejer fleksibel, xderlah tension. tapi yerlah...selama manekan? tadi mymizi pulak suh jaga kedai dia. so kalau ok, dia akan bukakkan kedai runcit. hehehe...mmglaaa aku suka, tp bolehker aku dpt income spt yg aku dapat skrg? kang x boleh sopping....tu yg x best tuh... rasanya option nie aku kena tolak tepi dulu, biarlah dia wat projek dia dulu, kang x terkejar pulak. oklah...rasanya time to sleep...for now just follow wat i done!!!gud nite!!

1 comment:

mama izzya@idah said...

mizi buka kedai ape kak ida..bunyi cam best jer..
utk permulaan mgkin income x wape masyuk tp insyaallah klau kiter btul2 wat pas ni stabil la tu bisnes tu