Saturday, December 26, 2009

meredah kalumpang...

cuti 3 hari lagi...maner mau pegi....mymizi ajak g melaka...siap surf tenet maner tpmt2 best nak lawat, tp last minit terpikir pulak....yelah ade baby 5 mths nie susah sket nak bergerak, dia ade timing nak tido, timing nak menyusu, so...bg aku laa..kesian kat dia jer...aku dok terpk bila seronok2 kat mini asean tuu, time tuu pulak dia nak tido, dlm keadaan panas n x selesanya..ermm..terpaksalah batalkan dulu...so by replacement kami g kalumpang...nie port en fitri & co....so asyik dia jer bercerita best2...so teringin gak laa pegikan...ajak geng2 semua ade hal, so kami berempat jerlah yg pegi...tanya kak diah direction masuk plus kuar slim river...kite ikutkan jerlaa...mai aaii...exit tuu nak ker kalumpang jauh beb, sepatutnya exit tg. malim..aper daa mek tuh bg direction...dahlaa kebetulan temperature keter naik pulak...aduhai mencabar betoii...ngan hujan lebat lg...nasiblaa time hujan degil gak nak berjalan kan..sampai saner pun hujan lebat gak...nasib baik diaorg ade khemah..lehlaa tumpang berteduh..cantik gsk tmpt dia...x abes explore pun...ade chalet...maybe another day boleh bwk family bermlm kat sini..


>>>>>>>x dpt mandi lagi..huhuhuhu....<<<<


>>>>>>>posing jer laahh<<<<<<<<<





>>>>>>>abil with abah syok bersiram...<<<<<

Saturday, December 19, 2009

mandi manda @ kolam air panas, bentong

salam semua...lama sungguhlaa x update blog...bz laa kononnye...hehehe...waaa...bln 12nie track record toll..setiap jumaat cuti, so kejer 4 hr jer..4x4=16hr jer kejer...best2...cuti 3 hr berjalan jerlaa...2x balik kg...nasib baik kg dekat, so on the 18/12/2009, hr jumaat kami balik umah mentakab coz ade kenduri doa selamat..alaa..x sempat pulak nak snap gambonye....salah satunya sempena kelahiran mohd hadif syamil or camil...kire genap 5blnlah...next day, kami g kolam air panas kat bentong, masa tuu time hujan renyai2...takperlaa belasah jer laaa...sempatlaa piknik yg x seberapa tuhh...spt biasa aku tgk jerlaa..dah ade baby nie susah sketlaa...xleh nak huhahuha..


>>>>aku jer beria2 posing....<<<<


>>>>>abil syok mandi<<<<<

>onblur="try {parent.deselectBloggerImageGracefully();} catch(e) {}" href="http://1.bp.blogspot.com/_rmVqxjtL7HA/S08cuH-D0pI/AAAAAAAAAcQ/sh1PtXnKz80/s1600-h/19122009900.jpg">
>>>>adik,kakak n abil<<<<


>>>>camil n nenek<<<<


>>>>abil with makndaknye<<<<




Sunday, December 13, 2009

jue & bad wedding


----jue tersenyum simpul----


----bad kontrol macho----


---menyambut kedatangan sang arjuna----












----alaaa...gelap pulak gambo aku nie---

kalau sebelom nie aku g majlis akad nikahnya, today pulak majlis besarnya. apsal tahun nie byk org buat kaler biru turqoise ek? anyway...welcome to the club!!!congrats again to jue n bad...semoga berbahagia lah hendaknya sampai bila2, cepat2 dapat baby ok...

Saturday, December 12, 2009

syabil dah tukar susu



nielah org kata pengaruh tv...aku tengok iklan susu sustagen, yg anak dia makin kuruis coz asyik makan ayam jer....so mmg tepat bebenorlah iklan tuu perli syabil...hahahah...mmg pon, dia pun sama ari2 nak makan ayam, benda lain semua taknak...maner tak makin kurus..sebelom nie dia minum susu dutch lady, tp nampak cam x sesuai jer, kekadang sembelit gak...so far minum susu nie oklaa, xder lahh susah nak membuang...duit pun makin bertambah laa, maner taknya sekotak 650gm tuu rm27, plus lagi rm7 tuhh.....

Sunday, December 6, 2009

camil meniarap part II

sebelom nie aku ade story yg camil dah boleh meniarap tp sekadar story by makcu lah. blom lagi tunjuk skilnya di rumah. so at least that night tetiba jer dia meniarap. penuh dgn semangatnya....good job my dear....tp x blh lamalah....bila dah lama mula dia mengamuk...hehehhe....





Friday, December 4, 2009

majlis akad nikah jue & bad

selamat dah kawan aku sorang nie bergelar isteri. dgn 2 kali lafaz, akhirnya jue n bad selamat disatukan di masjid kg dato' harun, pj. lain benor muka jue pakai tudung...bad pulak yg naik seri....hehehe...jgn mare jue...


-----"yeye..aku dah jadi bini org"-----


----penyerahan mas kawen-----


---pengantin lama n pengantin baru----


---nampak gemok jer aku dlm gambo nie---

Saturday, November 21, 2009

ice age


mungkin orang lain dah lama dah tengok, aku nie baru merangkak nak tengok....di suatu pagi sabtu yg hening....ewah...aku n anak2 ku menghabiskan masa ngan tengok dvd...byk stok asben aku beli tak tertengok2 lagi....so, nie kira peluanglah...sabtu cam biasa cuti, mizi pulak kena keja. setelah mengemas dan memasak...(perh, rajin tahap enjin turbo nie)...start pengembaraan kami tiga beranak bersama sid, manfred and diego menyelamatkan sorang baby n hantarnya kembali kpd bapanya. tp si diego tuu sebenarnya nak baby tuu atas niat balas dendam atas perbuatan bapa budak tu. tp disebabkan manfred berkorban nyawa menyelamatkan nyawanya, so musuh menjadi kawan. best jugak, walaupun kisah binatang tp byk elemen baik. yg sid tuu pulak byk cakap, then asyik kena jer dgn manfred n diego. syabil pun layan sampai habis citer n...sibuk tanya itu ini....


~~abil n camil dah ambik seat masing2~~


~~camil yg excited~~


~~ayam goreng ganti popcorn~~


~~meow pun nak tumpang tengok~~

Sunday, November 15, 2009

syabil main bowling

nie kire 1st time syabil main bowling yg betoi2 punye....bukan game plastik tuu. yg itu dah 3x beli....hilang ntah ke mana dah...so dia main belasah jer lah kan...pasang pagar kiri kanan, baling.....nie kiranya latihan awal...esok2 maner tau leh jadi cam shalin. tengok dia pun macam minat, so kite as parents kena bg support lah kan....org kata ape "mane tumpah kuah kalau tak ke nasi". ish..tp skrg nie, kuah bukan atas nasi jer kan, mee pun boleh. tertumpah kuah lagi naya...hahaha..gelak sendiri...ape daa...maksudnya dia ikut jejak abahnya laa suka main bowling nie...saper2 yg kenal laki aku, mesti tau port dia maner....isnin,rabu,khamis...jadual nya mmg kat summit n ioi....x kisahlaa...esok syabil dah besar sket bolehlaa ikut abahnya...skrg tipu sunat kata abahnye g kejer, ari tuu dia tau mau menangis sakan...kesian, terpaksalah..nak wat camner kan...




Saturday, November 14, 2009

camil dah start meniarap

kejadiiannye berlaku semalam kdi rumah babysitter aku iaitu makcu. so, x dapatlah nak snap gambonye...kalau kat umah nie setakat mengiring jer, blom lagi tunju skil meniarapnya. so, all of the day aku tunggu gak, mengiring jerlah...pas tuu marah2 coz x dapat nak angkat badan dia. kesian..nak ditolong, teringat pesan org tua2..jgn...nanti apa2hal nak kena tolong...betoiii ker tu? mungkin...so aku biar jerlah...biar dia usaha sendiri...so aku snap gambo mengiring jer lah yer...

Thursday, November 12, 2009

after mentari closed

boleh ker tajuknya gitu? hehehe..aku pun x tau nak story ape..cuma keadaan aku yg tunggang terbalik sket...yelah since company aku dah tutup, aku kena stay lah jugak utk settle ap & ar. wah...lama dah aku x buat cek, kena follow-up payment, kena key-in..yelah kite ade assistant, so benda2 remeh temeh nie semua dia lah yg buat. saper lagi budak nama juliana tu lah. so skrg makin bertimbun lah keje aku, dahlah ngan auditnya lagi. aku tutup mata dah bab audit tu, mudah2 xder lah salah byk. so belum lagi kejer yg aku tinggal 2 bln masa aku maternity dulu. x terkejar aku, maner satu nak dibuatnye. bila dtg opis pulak, kwn2 baik kiter dah xde. sunyi jer rasanya. nasib baik laa jue ade wat temporary tp incharge cs. xde dah kena mengena ngan aku. so totally akaun aku sorang jer. so, berbalik kpd mentari yg dah tutup tuu, so planning aku kalau ade offer bagus mmg aku cabut. tp tmpt baru tuu bolehker "seselesa" aku di mentari? tuu yg aku pikirkan....coz aku nak time in, time off boleh dirunding lg. pulak aku kejer fleksibel, xderlah tension. tapi yerlah...selama manekan? tadi mymizi pulak suh jaga kedai dia. so kalau ok, dia akan bukakkan kedai runcit. hehehe...mmglaaa aku suka, tp bolehker aku dpt income spt yg aku dapat skrg? kang x boleh sopping....tu yg x best tuh... rasanya option nie aku kena tolak tepi dulu, biarlah dia wat projek dia dulu, kang x terkejar pulak. oklah...rasanya time to sleep...for now just follow wat i done!!!gud nite!!

Sunday, November 8, 2009

Hass Kawen

Siapa yer hass nie? nielah salah sorang kawan baik aku. kenai dr tadika sampailaa skrg, still lg keep in touch.so kiranya dah 23 thn aku kenai dia. so ari nie hari penting hidup dia. kawen ngan org perak. aku jer dtg lambat, tp aku xderlah lamabt maner..kul 1 aku sampai, majlis dah selesai. mungkin takut ujan kot...yelah skrg nie kan musim ujan, so better diawalkan majlisnya. so hass, semoga berbahagia hingga akhir hayat, cepat2 dpt baby yer....


Friday, October 30, 2009

Meraikan Last Day

So sempena nagn last day, so kami main bowling bg meraikan last day at mentari. sajer jer utk happy2 ngan opismate, ntah bila lagi agaknya dapat together mether lagikan...yg join cuma cuma kak diah, jue, bad, zaidi n aku of coz!! championnnye saper lagi zed zaidi tuler....yg interprem dok depan sekali..posing bak juara lah katakan...hehehe..

Last Day @ Mentari

Hari nie last day bg warga mentari...sedih jugaklaa bila tmpt kita cari rezeki dah tutup. tapi nak buat camner..itulah jalan terbaik bg pihak management. aku yg sedihnya budak2 production, yelah gaji dah la x seberapa..nak pulak kena cari kejer lain. hope adelah rezeki utk diaorg. so..inilah gambar sekitar majlis perpisahan, nampak masing2 ceria, tp dlm hati siapalah yg tahukan....