Wednesday, August 26, 2009

syamil cukur rambut

memang sayang sebenarnya nak cukur rambutnya....memang lebat rambutnya...tp tulah org tua2 kata x elok...dah bulat dah muka syamil...





Friday, August 21, 2009

syabil gunting rambut



dah lama dah atoknya and moyangnya bawak g kedai, sampai kedai mula nangis x mau gunting rambut..maner taknya kali ari tuu 1st dia gunting rambut, terkena gunting tuu kat telinga dia..tuu terus fobia...ntah cam nie kali atoknya pujuk dia, mau pulak...lain kan muka dia bila dah rambut pendek, cam botak pun ade..hehehe..

Tuesday, August 18, 2009

Syamil 1 mths today...

Pejam celik dah sebulan dah umur anak aku tu...si hadif syamil, and abangnya genap 2thn 4bln, apa taknya tarikh sama, bulan n tahun jer lain. syabil lahir 18/04/2007. so next year boleh celebrate besday sekali n ibunya jugak. hehehe...tadi g klinik, kena inject hepatitis b, n timbang. yg bestnya berat aku dah turun, 49.4kg...best2 boleh pakai lagi kebaya raya nie..hehehe..and syamil pulak beratnya dah 4.2kg. kirenya dah naik 1.4kg dr berat masa lahirnya dulu. cepat tul naik si syamil nie. dia skrg nie oklaa x byk ragam, tp kadang2 nye nak dipegang ajer, letak atas tilam mula merengek, mintak di ambik. pandai demand dah anak ibu nie. tadi pun ade bincang jugak pasal perancang keluarga....yolah, buatnya lekat lagi...giler..x sanggup lagi rasanya...utk permulaan nie aku try makan pil dulu, tgklah progressnya nanti, kalau sesuai n aku boleh ikut jadualnya, so keep go on, kalau x kena try alternatif lain la...gambar syamil aku upload kemudian yer...so slow tenetnya...

Wednesday, August 12, 2009

syabil buat homework





nie masa dlm pantang, tgh dok layan syabil buat homework..kononnyelah...hehehe

Monday, August 10, 2009

wajah syamil 24 hari




syamil dah start bambam...

23 hari dah....

23 ari apenya? dlm pantang lah....huhuhu..lagi 21 hari jer nak abis..mengikut perkiraan aku ler, merdeka day nie mmg sempena merdeka lah dr pantang. yahoo!! dah habis pantang gitu...ari2 aku tgk kalender bilerler nak abis pantang. yelah, bg mereka yg pantangnya di pantau oleh pihak2 berkuasa, mcm aku mak aku laa...ini x boleh, itu x boleh, adoiss leceh betoilaa...yg paling seksanya bab makan, lauk kitekan lain dr yg lain, aku intai jugaklaah lauk seisi rumah nie, aduuh, sedap2 tu, dahlaa sekali sekala merasa mskn mak aku, toleh kiri toleh kanan, xder mak aku, ape lagi zaasss....bab kata wahid melodi, ambik ler ckit, buat rasa kang kempunan. hehehe..boleh gitu, nie dah kire cam curi2 makan pulak kan, mcm bulan poser pulak...
hehehe....

Monday, August 3, 2009

syabil jatuh katil


nie lah kenakalan anak aku sorang nie....dia dok main atas katil, tetiba jer tergolek jatuh..kepala cium dulu lantai...apa lagi dapat telor ayam. nie capture baru lepas abis nangis n baru sapu ubat, surut sket laa lebamnnya....