Saturday, January 23, 2010

cuti-cuti malaysia~~~~~melaka

nampaknye aku tewas gak dek ajakan adik aku, angah. ingat malas lg nak bwk si kecik g jalan2, tp dah dpt hotel free jer lah kan...adik aku dpt 3 bilik free kat renaisance hotel. patutnya 2 mlm, tp susahlaa...nak kena cuti jumaat pulak..so spend one nite pun jd lah...oklaa hotel nie...mls aa aku nak beria ambek gambak hotelnye...standard jer ngan lain2 hotel...tp aku x dpt mandi, adus "dia" dtg laa pulak....syabil jer laa asyik nak mandi pool ajer...






~~~~~~lepak kat swimming pool~~~~~~~




~~~~~~kat lobi hotel~~~~~



~~~~~~~~~~syabil ngan abah dlm bilik hotel~~~~~

malamnye kami g umbai, konon nak makan ikan fresh2..tp aku tgk sama jer ngan pasar borong....dah laa mahal pulak tuuu....ambek ikan kerapu masak 3 rasa, ikan pari masak sambal, ketam goreng tepung, sotong bakar, fresh oren sejug,nasi putih pun 2 jer kot, yg lain makan nasi lemak...boleh rm100++ ...ish2...ker diaorg ambek kesempatan sbb ramai pelancong dtg...erm..next time xmau mkn kat sini dah...








~~~~~~~~~layan posing jerlaa...airnya ade bau laa~~~~~~~~~~

then, balik bilik hotel org lain, syabil pun dah tertido dlm keta, camil jer aktif lagi. so letak jer syabil kat bilik abah, aku n mizi bwkl si kecik g jalan2 area hotel. kat ngan hotel tuu ade terusan cruise melaka tuu...menyeberang jambatan tuu ade rumah2 kg lama..comei2 jer...geram tol...dpt kat aku sebijik kan best..tp gambar byk blur laa...takperlaa layan jer la....


















2 comments:

iswatie "colours of life" said...

phewit..cekci abah syabil...

Fara said...

shai..kat ner otel tu erk?...bandar hilir ke?...